Wilhelminastraat 52
2801 XK  Gouda

Love4yourcloset is een vintage & secondhand fashion shop, maar ook een creatieve ontmoetingsplek voor haak & brei liefhebbers, boekenwurmen en iedereen die op zoek is naar natuurlijke huis- en huidverzorgingsproducten. “Een plek waar je in elke hoek iets anders ontdekt”.

Love4yourcloset is opgericht door Marieska Visser. Samen met vriendin Annemieke Smit runt ze de winkel en webshop in tweedehandskleding. Begonnen als stand tijdens de Koningsdag Braderie, groeide het als snel uit haar jasje. Een webshop volgde, maar toen de vraag naar het voelen en zien van de kleding bleef groeien, is de sprong naar een stenen winkel genomen en opent Love4yourcloset in Gouda - aan de Wilhelminastraat 52 - haar deuren.

Betaalbare pareltjes vinden
In het gezellige authentieke pand is er mogelijkheid genoeg om te kijken, voelen en passen. De winkel hangt niet alleen vol met betaalbare tweedehands (merk) kleding voor zowel kinderen, dames als heren. Ook is er een divers aanbod van schoenen, tassen, hoeden en sieraden. Naast de merken voor de kleine portemonnee, vind je bij Love4yourcloset ook die leuke pareltjes van echte designers. “Het is geluk hebben, maar zo nu en dan komen er echt fantastische designer items binnen ‘Closet Finds’ noemen we die. Bijzondere items voor een mooie vintage prijs”, aldus Marieska. Al vanaf haar studententijd is ze bezig met tweedehands kleding. Een eigen stijl creëren, maar ook bijzondere merken aanschaffen voor een betaalbare prijs vindt ze een sport. “Na de komst van mijn kinderen, werd het letten op het budget een wezenlijk onderdeel van mijn zoektocht naar leuke betaalbare tweedehands kleding. Door heel veel te verzamelen, had ik al een behoorlijke collectie. Deze is in de loop der tijd uitgebreid met heel veel ‘Closeteers’ (mede kledingverzamelaars) die via Love4yourcloset hun items verkopen.” Samen met goede vriendin en partner in crime Annemieke Smit werken ze dagelijks aan het updaten van de shop, het verwerken van de nieuwste items en het bijhouden van sociale media. En nu dus een echte winkel.

Creatieve ontmoetingsplek in vintagestijl
Naast de verkoop van vintage en secondhand fashion, is de winkel aan de Wilhelminastraat ook een creatieve ontmoetingsplek. Voor haak- en breiliefhebbers is er op dinsdag en donderdagochtend in de winkel een haak & brei café geopend. Op die dagen kan je bij Annemieke terecht voor alle vragen rondom haak- en breiwerk. Daarnaast ontwierpen ze samen hun eigen haakpakketten onder de naam ‘Love4yarnart’ - haak en borduurpatronen van kunstwerken op kussens. Deze pakketten zijn ook verkrijgbaar in de winkel. Voor de boekenliefhebber staat er een ‘gratis’ boekenkast waaruit je boeken kan lezen, meenemen en ruilen. Aan de expositiemuur hangt kunst dat bewondert en gekocht kan worden en mocht je die ene stoel nou echt fantastisch vinden, dan kan je die ook voor een leuke prijs kopen. “We verkopen alles, behalve de toonbank, want dat pareltje houden we zelf”.

Daarnaast wordt er ook hard gewerkt aan een creatief cursusaanbod. Straks kan je in de avonduren haak & breicursussen volgen, maar ook een zullen stylisten, opruimcoaches en kunstacademie studenten hun tips geven hoe je je eigen kledingstijl kan ontwikkelen, je een outfit kan stijlen, je kast zomer of winterklaar moet maken, hoe je opruimt, weggeeft of -gooit, of je tweedehands item omtovert tot een fantastisch eigen en uniek kledingstuk.

Hoe werken we bij Love4yourcloset?
Ons motto is: ‘We doen het samen’. Dat betekent dat iedereen zijn of haar kleding kan inleveren bij Love4yourcloset. We bekijken het en bepalen of we het in onze closet (kast) kunnen hangen en of je Closeteer kan worden”.