Achter de kerk 2
2801 JW  Gouda

+31 (0) 182512684

www.sintjan.com

Öffnungszeiten

1. März - 1. November
Mo - Sa 09:00 - 17:00 Uhr
1. November - 27. Februar
Mo - Sa 10:00 - 16:00 Uhr

Sonntags ist die Sint-Janskerk ausschließlich Besuchern eines Gottesdienstes vorbehalten.

Sophie van Dijk begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Stedelijke Muziekschool te Zoetermeer. In 2006 werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg, waar ze in juni 2012 haar Bachelor of Music succesvol heeft afgesloten. In 2015 heeft ze haar Master of Music uitvoerend musicus behaald, eveneens aan bovengenoemd conservatorium.
In 2016 behaalde zij haar certificaat voor Therapeutische Harpmuziek (IHTP).

Sophie nam deel aan verschillende concoursen; o.a. de Maassluise Muziekweek, het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland. Masterclasses volgde zij o.a. bij Edward Witsenburg, Gwyneth Wentink, Elinor Bennet, Sivan Megan, Bart van Oort, Andrew Lawrence King, Imogen Barford en Charlotte Seale. Ook heeft ze verschillende Jazz harp workshops gevolgd bij Rosetty de Ruiter.

Sophie geeft concerten door het hele land, zowel harpsolo als met haar harp-fluit duo Sophie-Louise, duo met Els van der Weij (saxofoon), Merwede Trio en Ebony Ensemble. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en vindt het een uitdaging om in verschillende bezettingen te spelen.

Sinds het behalen van haar certificaat voor Therapeutische Harpmuziek (International Harp Therapy Program) verzorgt ze therapeutische harpmuziek in hospices en tijdens yoga- en meditatiesessies.
Ook maakt ze deel uit van het muzikantenteam van Stichting MuzIC. Zij verzorgen muziek interacties op de volwassen Intensive Care. Deze speciaal opgeleide musici komen wekelijks op verschillende IC’s in Nederland. Met muzikale ontmoetingen probeert deze stichting de impact van een IC opname op de patiënt en zijn/haar familie te beperken.

Sophie geeft met veel enthousiasme harples aan jong en oud. Sophie is als harpdocente verbonden aan Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. In Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan huis.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.