29.07.2023, 26.08.2023, 23.09.2023.

Start time: 13:00 - End time: 19:00

Na het succes van vorig jaar komt Gouda viert de Zomer terug met nog meer edities in 2023! Verwacht vier middagen met live-muziek en proef de festivalsfeer op het terras van het IJsselhuis. De eerste editie wordt gehouden op zondag 11 juni tijdens de Museumhavendagen. De overige edities zijn op zaterdag 29 juli, 26 augustus en 23 september. Toegang is gratis.

Museumhavendagen

De Museumhaven van Gouda organiseert dit jaar weer de Museumhavendagen en ook Gouda viert de Zomer is een onderdeel bij IJsselhuis. Het gehele weekend zijn er in en rond de haven tal van activiteiten die in het teken staan van de scheepvaart en haar historie. Zondagmiddag 11 juni tussen 13:00 en 19:00 is er live-muziek van De Gouwe Bigband, Tjomme Elgersma, Emma Beukelman, Stefanie Koster en Phoenix Four.

Schependans

Naast de live-muziek is er nog een reden om zondagmiddag 11 juni naar Gouda viert de Zomer te komen. Schepen doen een ‘afscheidsdans’ op slotdag van Museumhavendagen bij IJsselhuis. Verwacht rondzwierende schepen in de historische haven van Gouda. Het bijzondere spektakel is ook dit jaar weer de afsluiting van de Museumhavendagen. De ‘schependans’ trekt altijd veel bekijks.

Naast live-optredens is dit jaar ook LivinJukebox aanwezig bij alle edities van Gouda viert de Zomer. Lekkere muziekjes vanaf vinyl tijdens de ombouw tussen de live-acts, maar hij zorgt ook daarna nog voor gezelligheid bij IJsselhuis tot in de latere uurtjes.