Een leuk team of familie-uitje in Gouda

Wil je een gezellige workshop en kennis maken met keramiek? Dan is dit je kans. Je bent van harte welkom in het atelier om daar lekker met je handen in de klei bijvoorbeeld een beker of schaaltje te maken. (Op een vrijgezellen dag kun je samen een tegeltableau of set schaaltjes maken als cadeau). Fenna is keramist en begeleidt deze ochtend. Ervaring is niet nodig.

Kleiwerkplaats Witheet is gevestigd op een bijzondere plek, GOUDasfalt. Dit terrein van de voormalige asfaltfabriek is nu een creatieve broedplaats waar je voor of na je workshop kunt lunchen, andere makers kunt ontmoeten of een wandeling langs de informatiepanelen maakt. Het adres is Gouderaksedijk 32, zie ook www.goudasfalt.nl Het ligt tegenover de historische binnenstad van Gouda aan de rivier.

Hoe ziet de workshop keramiek eruit?

· Informatie over de basistechnieken van handvormen onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers;

· In een ontspannen sfeer ga je zelf aan de slag met handvormklei (geen IJsselklei) en maak je een eigen werkstuk;

· Aan het eind van de ochtend pakken we het werkstuk voorzichtig in om te drogen. Dit duurt enkele weken, afhankelijk van het weer.

Na het drogen stookt Fenna je werkstuk en glazuurt het. Na de tweede (glazuur)stook krijg je bericht om het op te halen. Het is bruikbaar keramiek geworden!

Aanmelden Meld je aan voor deze workshop via fenna@witheet.eu of app naar 06-12366326. De kosten zijn €55,- p.p. We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen (als je groep groter is kunnen we een programma met twee rondes samenstellen.) Kijk voor meer keramiek op www.witheet.eu