Met Escape Xperience beleef je de stad op een nieuwe, leuke en interactieve manier. Het is als een escape room, maar dan buiten in de stad! Het is een self-guided tour, dus jullie kunnen starten wanneer jullie er klaar voor zijn. Met de app loop je door de stad terwijl je puzzels en raadsels oplost. Elke Xperience heeft een spannende verhaallijn, waarbij je de hoofdpersoon helpt ontsnappen of een urgente missie helpt voltooien.

Deze City Xperience voert je terug naar het jaar 1800 in Gouda. Ans van Kempen is een weduwe met 3 kinderen, die uit haar huis dreigt te worden gezet. Ze heeft een laatste kans om aan geld te komen. Een voorvader van haar man werkte voor gravin Jacoba in het nu afgebroken kasteel aan de rand van Gouda. Ze schonk hem goudstaven, die hij in een geheime tunnel onder haar kasteel verborg. Al generaties wordt een papier met instructies doorgegeven waarmee de ingang van de tunnel te vinden moet zijn, maar het is niemand ooit gelukt. Lukt het jullie wel om hem binnen 2 uur te vinden?

Deze Xperience leidt je langs 20 locaties: trekpleisters van de stad en minder bekende plekken. Het kost 25 euro per team (van 1 tot 4 personen).

Hoe het werkt?

1. Je boekt je Xperience op onze website
2. Je downloadt de app Loquiz
3. Je ontvangt de inloggegevens per email, nadat de betaling van de boeking is afgerond.
4. Je kunt het spel starten wanneer jij wilt!

Website: https://escape-xperience.nl/steden/gouda/