Navigation

Talen naar Vrede

Turfmarkt 30
2801 HA  Gouda

+31 (0) 182520385

www.verzetsmuseum-zh.nl

Öffnungszeiten

dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00

Bis 13 Jahre kostenlos

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te Gouda organiseert een tentoonstelling over vredesspreekwoorden; Talen naar Vrede.

Hoe men denkt over vrede is onder andere te zien in spreekwoorden. Iedere regio en land heeft zo zijn eigen uitdrukkingen, zoals in deze tentoonstelling te zien is. Alle spreekwoorden zijn geïllustreerd door Lex Dirkse en Len Munnik. Lex Dirkse was actief voor diverse milieuorganisaties en werkt als standup-cartoonist en maakt whiteboard animaties. Len Munnik is actief voor de vredesbeweging, milieu-, dierenrechten- en anti-apartheidsorganisaties en Politieke partijen. Hij tekent voor Trouw, Hervormd Nederland en OPZIJ.

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid hoopt met deze tentoonstelling op een vrolijke en kleurrijke manier te inspireren en tot nadenken aan te zetten.

Tijdens de vredesweek (16-24 september) zal deze tentoonstelling onderbroken worden met werk van o.a. lokale kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het thema van de vredesweek ‘de kracht van verbeelding’.

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid vind je in de Serre van het Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, Gouda.