Achter de kerk 2
2801 JW  Gouda

+31 (0) 182512684

www.sintjan.com

Öffnungszeiten

1. März - 1. November
Mo - Sa 09:00 - 17:00 Uhr
1. November - 27. Februar
Mo - Sa 10:00 - 16:00 Uhr

Sonntags ist die Sint-Janskerk ausschließlich Besuchern eines Gottesdienstes vorbehalten.

Cecilia Boschman en Gerben Budding, piano en orgel

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde.Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn en volgde masterclasses bij Imogen Cooper, Horacio Gutierrez en Oxana Yablonskaja.

Caecilia is sinds 1998 betrokken bij Muziektheater Hollands Diep als repetitor van de producties.

Verder maakt zij deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio en het Pelgrim Trio, waarmee ze sinds 2014 kamermuziekcursussen verzorgt in het Franse Crozon. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Het duo maakte een reeks CD-opnames onder de naam Voilà Viola! Jaarlijks speelt Caecilia met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse theaters.

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze enige jaren de masterclasses tijdens het Belcanto Festival en het IVC in ‘s-Hertogenbosch.

Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble. In 2017 sloot Caecilia met groot succes de Applicatieopleiding Koordirectie aan de HKU af.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.