Stadswandeling door Historisch Gouda na afloop van de kaasmarkt.

Kaasmarkt

Elke donderdagochtend in het seizoen kunt u genieten van het aloude verhandelen van kaas op de markt van Gouda. De boer en de handelaar strijden om de laatste cent en de kaasbrikken rijden intussen druk in de rondte om de kaas te laten wegen in de waag.

Stadswandeling

Na afloop van de kaasmarkt starten wij om 14:00 uur met onze instapwandeling om Gouda verder te ontdekken. Natuurlijk vertellen we ook over kaas, maar Gouda heeft meer te bieden. De historische binnenstad van Gouda telt bijvoorbeeld ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en bovendien zijn oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.
U maakt kennis met het heden en verleden van Gouda. U komt langs de belangrijkste gebouwen zoals het oude Stadhuis en de Sint Janskerk maar u komt ook op de minder bekende en verborgen plekjes van de stad. Onze gidsen vertellen u over het wel en wee van de stad en haar bewoners door de eeuwen heen.

Deelnemers: Maximaal 20 personen (per gids).
(Als er veel aanmeldingen vooraf zijn dan zetten we een 2e gids in!)
Kosten: € 4,- p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of € 5,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Start: 14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.
Taal: Nederlands en bij buitenlandse deelnemers maximaal ook één andere taal.