Op zaterdag 8 oktober 2022 organiseren wij voor de derde keer het Gouds Koren Festival. Gouda zal op die dag geheel in het teken staan van dit bruisende festival met diverse podia in de sfeervolle binnenstad. Er is een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Van klassiek, volksmuziek en kamermuziek tot popmuziek. Ruim 30 koren met zo'n 1000 deelnemers uit Gouda en wijde omgeving zingen op 8 oktober. Er heeft zich zelfs een koor uit Duitsland spontaan bij ons festival aangesloten.

Organisatie
De organisatie van dit Gouds korenfestival is in handen van Cultuurhuis Garenspinnerij (amateurkunst makelaar), het Randstedelijk zanginstituut en vrijwilligers uit diverse Goudse koren en deelnemende locaties. Dit team wordt op de dag zelf ondersteund door vrijwilligers uit de wijkcentra, hotelboot Gouda en de koren.

Programma
Het korenfestival begint om 11.00 uur en zal rond 16.00 uur afgesloten worden met een 'Grande Finale' in de Sint -Janskerk met zo'n duizend zangers o.l.v. Maria van Nieukerken. Maria van Nieukerken is o.a. artistiek leider en dirigent van het professionele kamerkoor PA'dam en van Toonkunst Rotterdam en Kamerkoor Toonkunst Rotterdam. Voor de koorleden zijn er gedurende de dag twee workshops te volgen. Het volledige programma is terug te vinden op onze website: goudskorenfestival.nl

Locaties 
Maar liefst 10 verschillende locaties hebben zich verbonden aan ons festival. Een aantal locaties heeft op 8 oktober een speciaal horeca-aanbod of expositie.

Toegang
De entree voor bezoekers is gratis. Uitgezonderd de Sint -Janskerk maar daar kunnen bezoekers met een museumkaart, St Jan vriendenpas of Rotterdampas gratis naar binnen. De Grande Finale om 16.00 uur is wel voor iedereen gratis toegankelijk.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door: GoudApot, Stichting Jac. Bezemer, VSB Bank, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Cultuurhuis Garenspinnerij.